Hozzávalók
-
a salátához:
- az öntethez:
Elkészítés
- A tojásokat keményre főzzük, hideg vízbe merítve lehűtjük, aztán meghámozzuk és negyedekbe (a fürjtojást félbe) vágjuk. A paradicsomot gerezdekre, a paprikát vékony csíkokra, az uborkát és az újhagymát karikára, a sajtot kisebb kockákra vágjuk-tördeljük, majd a tojásokkal szépen összerakjuk, azután a salátát a hűtőbe tesszük.
- Az öntethez a citromlében oldódásig keverjük a sót és az ízlés szerinti frissen őrölt borsot, hozzáadjuk a mustárt, a lereszelt fokhagymát, apránként az olajat, majd habosra keverjük. Tálalás előtt a salátát az olívabogyókkal megszórjuk. A szép látvány kedvéért az öntetet közvetlenül a fogyasztás előtt keverjük hozzá.
- Olajos öntet helyett készíthetünk kefires öntetet is, amelyet petrezselyemmel, oregánóval, esetleg fokhagymával ízesítünk.
Mennyiség:
1 személyre