Koriatiki

Koriatiki

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
    a salátához:
  • az öntethez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A tojásokat keményre főzzük, hideg vízbe merítve lehűtjük, aztán meghámozzuk és negyedekbe (a fürjtojást félbe) vágjuk. A paradicsomot gerezdekre, a paprikát vékony csíkokra, az uborkát és az újhagymát karikára, a sajtot kisebb kockákra vágjuk-tördeljük, majd a tojásokkal szépen összerakjuk, azután a salátát a hűtőbe tesszük.
  • Az öntethez a citromlében oldódásig keverjük a sót és az ízlés szerinti frissen őrölt borsot, hozzáadjuk a mustárt, a lereszelt fokhagymát, apránként az olajat, majd habosra keverjük. Tálalás előtt a salátát az olívabogyókkal megszórjuk. A szép látvány kedvéért az öntetet közvetlenül a fogyasztás előtt keverjük hozzá.
  • Olajos öntet helyett készíthetünk kefires öntetet is, amelyet petrezselyemmel, oregánóval, esetleg fokhagymával ízesítünk.
Mennyiség: 1 személyre