Kókuszos-grízes morzsakocka

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg Ráma sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kiskanál vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • a grízhez:

  • 1 l tej
  • 20 dkg búzadara
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • a kenéshez:

  • 15 dkg sárgabarack lekvár

Elkészítés

  1. A lisztet a porcukorral összekeverjük, majd a hideg margarinnal az egészet összemorzsoljuk. Hozzáadunk egy csipet sót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat. Ezután összegyúrjuk a tojássárgájával, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható linzertésztát kapjunk. Felhasználás előtt 1-2 órán át a hűtőben pihentetjük.
  2. A hűtőből kivéve a tészta felét vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy magas falú tepsit. 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.
  3. A tejet felmelegítjük, és habverővel állandóan kevergetve hozzáadjuk a búzadarát. Pár perc múlva, ha a búzadara eléggé megdagadt, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket. Miután kissé kihűlt, a grízes krémet ráhalmozzuk a megsült linzertésztára, majd megkenjük a baracklekvárral.
  4. A sütőt mérsékeljük 180 fokra. A baracklekvárra reszeljük a maradék hideg linzertésztát, és a sütőbe téve, 35-40 perc alatt készre sütjük.