Kókuszos-grízes morzsakocka
Hozzávalók
a tésztához:
-
30
dkg
liszt
-
20
dkg
Ráma sütőmargarin
-
10
dkg
porcukor
-
1
db
tojássárgája
-
1-2
evőkanál
tejföl
-
1
db
citrom reszelt héja
-
1
kiskanál
vaníliás cukor
-
1
mokkáskanál
sütőpor
-
1
csipet
só
a grízhez:
-
1
l
tej
-
20
dkg
búzadara
-
5
dkg
vaníliás cukor
-
10
dkg
kristálycukor
-
10
dkg
kókuszreszelék
a kenéshez:
-
15
dkg
sárgabarack lekvár
Elkészítés
-
A lisztet a porcukorral összekeverjük, majd a hideg margarinnal az egészet összemorzsoljuk. Hozzáadunk egy csipet sót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat. Ezután összegyúrjuk a tojássárgájával, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható linzertésztát kapjunk. Felhasználás előtt 1-2 órán át a hűtőben pihentetjük.
-
A hűtőből kivéve a tészta felét vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy magas falú tepsit. 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.
-
A tejet felmelegítjük, és habverővel állandóan kevergetve hozzáadjuk a búzadarát. Pár perc múlva, ha a búzadara eléggé megdagadt, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket. Miután kissé kihűlt, a grízes krémet ráhalmozzuk a megsült linzertésztára, majd megkenjük a baracklekvárral.
-
A sütőt mérsékeljük 180 fokra. A baracklekvárra reszeljük a maradék hideg linzertésztát, és a sütőbe téve, 35-40 perc alatt készre sütjük.