Kókuszkocka

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 8 dkg vaj/margarin
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 2 dl tej
  • a mázhoz:

  • 25 dkg vaj/margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 8 evőkanál tej
  • 1/2 fiola rumaroma
  • a forgatáshoz:

  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat/margarint, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, azután belekeverjük a lisztet, végül pedig a tejet.
  2. A masszát (kb. 20x30 cm-es) tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 percig sütjük. 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd rácsra téve, hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra vágjuk.
  3. A mázhoz a vajat/margarint a porcukorral és a kakaóporral kikeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet, majd takarék fokozaton, folyamatosan kevergetve krémesre felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a rumaromát.
  4. A tésztakockákat egyenként belemártjuk a csokimázba, lecsepegtetjük, és a kókuszreszelékbe hempergetjük.
Recept megjegyzései

24 db kocka