Kókuszkocka
Hozzávalók
a tésztához:
-
40
dkg
liszt
-
8
dkg
vaj/margarin
-
30
dkg
kristálycukor
-
1
tasak
sütőpor
-
1
tasak
vaníliás cukor
-
2
db
tojás
-
3
evőkanál
méz
-
2
dl
tej
a mázhoz:
-
25
dkg
vaj/margarin
-
25
dkg
porcukor
-
3
evőkanál
kakaópor
-
8
evőkanál
tej
-
1/2
fiola
rumaroma
a forgatáshoz:
-
20
dkg
kókuszreszelék
Elkészítés
-
A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat/margarint, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, azután belekeverjük a lisztet, végül pedig a tejet.
-
A masszát (kb. 20x30 cm-es) tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 percig sütjük. 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd rácsra téve, hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra vágjuk.
-
A mázhoz a vajat/margarint a porcukorral és a kakaóporral kikeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet, majd takarék fokozaton, folyamatosan kevergetve krémesre felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a rumaromát.
-
A tésztakockákat egyenként belemártjuk a csokimázba, lecsepegtetjük, és a kókuszreszelékbe hempergetjük.