Kijevi csirkemell 2
Hozzávalók
-
4
db
csirkemell filé
-
20
dkg
vaj
-
1
csokor
petrezselyemzöld
-
só
-
őrölt bors
-
reszelt szerecsendió
a panírhoz:
-
2
db
tojás
-
liszt
-
zsemlemorzsa
a sütéshez:
-
olaj
Elkészítés
-
A petrezselymet vágjuk apróra, keverjük ki a puha vajjal, valamint sóval, borssal és szerecsendióval. Osszuk négy egyenlő részre, mindegyiket tekerjük folpack fóliába, és felhasználásig tegyük hűtőbe.
-
A csirkemelleket klopfoljuk ki, majd mindegyikre tegyünk egy-egy fűszeres vaj hengert, és a hússzeleteket tekerjük fel a töltött káposzta töltelékéhez hasonlóan. A csirkeroládokat egyenként ismét tekerjük folpackba, és egy kis időre tegyük a mélyhűtőbe. Miután kivettük, duplán panírozzuk be, olajban süssük ki, és forrón tálaljuk.