Kijevi csirkemell 2

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell filé
  • 20 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió
  • a panírhoz:

  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés

  1. A petrezselymet vágjuk apróra, keverjük ki a puha vajjal, valamint sóval, borssal és szerecsendióval. Osszuk négy egyenlő részre, mindegyiket tekerjük folpack fóliába, és felhasználásig tegyük hűtőbe.
  2. A csirkemelleket klopfoljuk ki, majd mindegyikre tegyünk egy-egy fűszeres vaj hengert, és a hússzeleteket tekerjük fel a töltött káposzta töltelékéhez hasonlóan. A csirkeroládokat egyenként ismét tekerjük folpackba, és egy kis időre tegyük a mélyhűtőbe. Miután kivettük, duplán panírozzuk be, olajban süssük ki, és forrón tálaljuk.