Hozzávalók
-
a tésztához:
- a kenéshez és szóráshoz:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit kenyérsütőgéppel vagy robotgéppel megdagasztjuk, és a gépben, vagy letakarva, langyos helyen megkelesztjük (kb. 1 óra). Ha a tészta megkelt, gyengéden átgyúrjuk, cipó alakúra formáljuk, melyet 8 körcikkre osztunk fel.
- A tésztacikkeket lisztezett deszkán sodrófával háromszög alakúra nyújtjuk, majd a háromszög talpától a csúcsa felé feltekerjük, kicsit átsodorgatjuk, kifli alakúra formázzuk és egymástól távol sütőlapra helyezzük.
- Egy félórát újból kelesztjük, majd mindegyiket megkenjük a felvert tojással - melyhez egy kevés vizet is adtunk -, és meghintjük köménnyel, valamint a durva szemcséjű sóval.
- 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd a hőfokot 170 fokra mérsékelve további 10-12 percig sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
8 db/2 248 kcal, 1 db/281 kcal