Kifli

Kifli

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
    a tésztához:
  • a kenéshez és szóráshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A tészta hozzávalóit kenyérsütőgéppel vagy robotgéppel megdagasztjuk, és a gépben, vagy letakarva, langyos helyen megkelesztjük (kb. 1 óra). Ha a tészta megkelt, gyengéden átgyúrjuk, cipó alakúra formáljuk, melyet 8 körcikkre osztunk fel.
  • A tésztacikkeket lisztezett deszkán sodrófával háromszög alakúra nyújtjuk, majd a háromszög talpától a csúcsa felé feltekerjük, kicsit átsodorgatjuk, kifli alakúra formázzuk és egymástól távol sütőlapra helyezzük.
  • Egy félórát újból kelesztjük, majd mindegyiket megkenjük a felvert tojással - melyhez egy kevés vizet is adtunk -, és meghintjük köménnyel, valamint a durva szemcséjű sóval.
  • 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd a hőfokot 170 fokra mérsékelve további 10-12 percig sütjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

8 db/2 248 kcal, 1 db/281 kcal