Képviselőfánk gyorsan
Hozzávalók
a tésztához:
-
1,5
dl
víz
-
1,5
dl
olaj
-
1
csomag
vaníliás cukor
-
15
dkg
liszt
-
4
db
tojás
-
1
csipet
só
a krémhez:
-
1
tasak
Házi krémes krém
-
8
dl
tej
-
1 fl tejszínhab spray
Elkészítés
-
A vizet, olajat, sót és a vaníliás cukrot egy edényben felforraljuk, majd a tűzhelyről levéve, belekeverjük a lisztet.
-
Visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatosan kevergetve addig hagyjuk a tűzön, amíg tészta le nem válik az edény falától. (Ez néhány perc, és nem baj, ha picit lekap az alja.)
-
Ha ez megvan, levesszük a tűzhelyről, és folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük.
-
Kézzel, vagy géppel egyenként hozzákeverjük az egész tojásokat, míg a tészta szép fényes lesz.
-
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és habzsákból, egymástól távol nagyobb diónyi halmokban nyomunk rá.
-
200 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben, kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (A sütő ajtaját ezalatt az idő alatt tilos kinyitni!)
-
Ha a fánkok kihűltek, félbevágjuk, és megtöltjük - a tasak leírása alapján elkészített - vaníliakrémmel, valamint a tejszínhabbal.