Hozzávalók
Elkészítés
- A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. A karfiolrózsákat a húsalaplében, vagy a leveskockából főzött húslevesben feltesszük főni. Belerakjuk a zellerzöldet és a zöldpaprikát, és megsózzuk, ha nem kellően sós.
- Közben a lisztet az olajban halvány zsemleszínűre pirítjuk, levéve a főzőlapról belekeverjük a pirospaprikát, kevés hideg vízzel csomómentesre elkeverjük, és a leveshez adjuk.
- Mikor a karfiol megpuhult, a levesbe szórjuk a finomra vágott petrezselymet. Levesbetétként apró galuskákat főzhetünk bele, de bármilyen levestészta jó hozzá. (Ha a levesbetétet száraztésztából készítjük, azt külön főzzük ki, tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/560 kcal, 1 adag/140 kcal (levesbetét és tejföl nélkül)