Karamellkrémes piskótatekercs

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 kiskanál sütőpor
  • a krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 1 pohár karamellízű krém (Lidl-ben időlegesen kaphatő)

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a cukorral felverjük. Hozzákeverjük a tojássárgákat, vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (kb. 1 cm vastagon), és 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
  2. A piskótáról a sütőpapírt lehúzzuk, majd a papírra visszatéve feltekerjük. A karamellkrémet a vajjal habosra kikeverjük, és a kihűlt piskótalapra kenjük. Feltekerjük, majd a tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.