Karamellkrémes piskótatekercs
Hozzávalók
-
4
db
tojás
-
4
evőkanál
liszt
-
4
evőkanál
cukor
-
2
evőkanál
víz
-
1
kiskanál
sütőpor
a krémhez:
-
10
dkg
vaj
-
1
pohár
karamellízű krém
(Lidl-ben időlegesen kaphatő)
Elkészítés
-
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a cukorral felverjük. Hozzákeverjük a tojássárgákat, vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (kb. 1 cm vastagon), és 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
-
A piskótáról a sütőpapírt lehúzzuk, majd a papírra visszatéve feltekerjük. A karamellkrémet a vajjal habosra kikeverjük, és a kihűlt piskótalapra kenjük. Feltekerjük, majd a tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.