Karamell szelet (Dulce de Leche szelet)

Hozzávalók

0/8Hozzávalók
    a piskótához:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  • A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, olajat, és végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
  • Sütőpapírral bélelt kb. 28x20 cm tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
  • A krémhez felverjük a tejszínt, a mascarponét habosra kikeverjük, majd összevegyítjük a dulce de leche-vel és óvatosan elkeverjük a felvert tejszínhabbal. A hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
  • A krémet a kihűlt piskótára kenjük, a tetejét kakaóporral szórjuk meg. Néhány órára a hűtőbe tesszük.
  • A Dulce de Leche nagyon jól felhasználható különböző karamellkrémek készítéséhez.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

A Dulce de leche receptjét ld. Tejkaramellakrém (Dulce de Leche)