Kakukkfüves rakott zöldségek

Kakukkfüves rakott zöldségek

Hozzávalók

0/12Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A vöröshagymát vékony csíkokra, fokhagymát apróra vágjuk. A többi zöldséget egyforma vastagságúra szeleteljük fel, és enyhén sózzuk be.
  • Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el párolni a vékonyra felszeletelt vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá a felaprózott kakukkfüvet és fokhagymát, majd szórjuk meg őrölt borssal és szerecsendióval, ha szükséges sózzuk meg. Pár perc alatt, kevergetve pároljuk félpuhára. (Használhatunk szárított kakukkfüvet is, de frissel sokkal finomabb.)
  • Egy jénai tálba (vagy kisebb tepsibe) öntsük bele a megpárolt hagymát, és terítsük el egyenletesen. Ezután a felszelelt zöldségeket szorosan rétegezzük egymás mellé. Ízlés szerint szórjuk meg sóval, cayanne és őrölt borssal, majd tegyünk a tetejére néhány szál kakukkfüvet (vagy szórjuk meg szárított kakukkfűvel). Az előkészített zöldségek tetejére reszeljük rá a sajtot, és locsoljuk meg olívaolajjal, majd a jénai tál (vagy tepsi) tetejét fedjük le, vagy alufóliával borítsuk be.
  • Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon pároljuk 35-40 percig. Ezután vegyük le a jénai tetejét vagy a fóliát, és kb. 15-20 perc alatt süssük szép pirosra.
Mennyiség: 1 személyre