Kakukkfüves-boros kacsa

Hozzávalók

  • 4 vagy 2 db kacsacomb vagy kacsamell
  • 1 csokor kakukkfű (kiscsokor)
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A kacsahúst megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. A húsdarabok mindkét oldalát egy serpenyőben megpirítjuk, majd áttesszük egy tepsibe, illetve sütőtálba. Rámorzsoljuk a kakukkfüvet és ráöntjük a bort, beletesszük a félbevágott vöröshagymát és a fokhagymát.
  2. Alufóliával letakarva 160 fokon puhára pároljuk, ha szükséges az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, az alufóliát levéve pirosra sütjük. Burgonyapürével/tört burgonyával, párolt káposztával/savanyúsággal tálaljuk.