Kakukkfüves-boros kacsa
Hozzávalók
-
4 vagy 2
db
kacsacomb vagy kacsamell
-
1
csokor
kakukkfű
(kiscsokor)
-
2
dl
száraz fehérbor
-
1
fej
vöröshagyma
-
2
gerezd
fokhagyma
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A kacsahúst megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. A húsdarabok mindkét oldalát egy serpenyőben megpirítjuk, majd áttesszük egy tepsibe, illetve sütőtálba. Rámorzsoljuk a kakukkfüvet és ráöntjük a bort, beletesszük a félbevágott vöröshagymát és a fokhagymát.
-
Alufóliával letakarva 160 fokon puhára pároljuk, ha szükséges az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, az alufóliát levéve pirosra sütjük. Burgonyapürével/tört burgonyával, párolt káposztával/savanyúsággal tálaljuk.