Kakaós kalács

Hozzávalók

  • 270 ml langyos víz
  • 35 dkg finomliszt (BL55)
  • 15 dkg rétesliszt (BFF55)
  • 1 evőkanál búzasikér (csapott evőkanál)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál
  • 7 dkg margarin
  • 7 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál kakaópor (csapott evőkanál)
  • 1 marék rumba áztatott mazsola

Elkészítés

  1. A fenti anyagokat az alábbi sorrendben helyezzük a kenyérsütőgépbe: Először beleöntjük a langyos tejet, erre ráöntjük a sikérrel és citromhéjjal elkevert lisztet. Majd a liszt tetejére külön-külön kupacba helyezzük a margarint, a sót, a cukorral elkevert vaníliás cukrot, a tejfölt, a tojássárgáját és az élesztőt. (Vigyázzunk, hogy az élesztő semmiféle folyadékkal ne érintkezzen!)
  2. Programozás: normál, közepes szín II. méret
  3. A szignál megszólalásakor beleszórjuk a mazsolát és a kakaót.
  4. Ha kész, a sütőformát kivesszük, 15 percig a formában hagyjuk, majd utána kiborítjuk, tortarácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.