Kakaós kalács
Hozzávalók
-
270
ml
langyos víz
-
35
dkg
finomliszt
(BL55)
-
15
dkg
rétesliszt
(BFF55)
-
1
evőkanál
búzasikér
(csapott evőkanál)
-
1
db
citrom reszelt héja
-
1
mokkáskanál
só
-
7
dkg
margarin
-
7
dkg
cukor
-
1
tasak
vaníliás cukor
-
1
evőkanál
tejföl
-
2
db
tojássárgája
-
1,5
dkg
élesztő
-
2
evőkanál
kakaópor
(csapott evőkanál)
-
1
marék
rumba áztatott mazsola
Elkészítés
-
A fenti anyagokat az alábbi sorrendben helyezzük a kenyérsütőgépbe:
Először beleöntjük a langyos tejet, erre ráöntjük a sikérrel és citromhéjjal elkevert lisztet. Majd a liszt tetejére külön-külön kupacba helyezzük a margarint, a sót, a cukorral elkevert vaníliás cukrot, a tejfölt, a tojássárgáját és az élesztőt. (Vigyázzunk, hogy az élesztő semmiféle folyadékkal ne érintkezzen!)
-
Programozás: normál, közepes szín II. méret
-
A szignál megszólalásakor beleszórjuk a mazsolát és a kakaót.
-
Ha kész, a sütőformát kivesszük, 15 percig a formában hagyjuk, majd utána kiborítjuk, tortarácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.