Kakaós csiga muffinformában

Kakaós csiga muffinformában

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez
  • a tetejére és az oldalára:
  • a nyújtáshoz:
  • a forma kikenéséhez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, és a cukorral meleg helyen kb. 10 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba tesszük, a közepét kimélyítjük. Beleütjük a tojást, ráöntjük a fölfuttatott élesztőt, megsózzuk, és 7-8 perc alatt hólyagosra dagasztjuk. A vége felé az olvasztott margarint is beledolgozzuk. Akkor jó, ha olyan tésztát kapunk, amelyik elválik az edény falától, se kemény, se lágy. Langyos helyen 45-50 percen át kelesztjük.
  • Ezalatt a töltelékhez a puha (szobahőmérsékletű) margarint a kakaóporral és a porcukorral összekeverjük. A tésztát finoman átgyúrjuk, majd enyhén belisztezett gyúrólapon 3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. A kakaókrémmel megkenjük, ezt egy nedves késsel a legkönnyebb, majd akár a piskótatekercset, szorosan feltekerjük, és 12 egyforma szeletre vágjuk.
  • Oldalukat olvasztott margarinnal egyenként körbekenjük, majd egy 12 tálkás (7 cm átmérőjű) muffinsütő, margarinnal kikent mélyedéseibe fektetjük. Tetejüket a maradék margarinnal megkenjük, és előmelegített sütőben (180 fok, légkeveréses 165 fok) 12 percig sütjük.
  • Ekkor a cukorral édesített tejszínnel meglocsoljuk, és kb. 20 fokkal erősebb lánggal további kb. 12 percig sütjük. Még melegen a vaníliás cukorral meghintjük. (Kakaó helyett dióval, mákkal, fahéjjal is tölthetjük.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 db/3350 kcal, 1 db/262 kcal