Kacsacombok zöldségágyon

Hozzávalók

  • 4 db kacsacomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szál szárzeller
  • 4 db alma
  • 2 db nagyobb sárgarépa
  • 4 cl pálinka
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 1 kiskanál vaj
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A sárgarépát, vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, az almákat meghámozzuk. Az almát és vöröshagymát negyedeljük, a sárgarépát, szárzellert nagyobb darabokra vágjuk. A kakukkfűvel együtt egy sütőtálba rendezzük őket.
  2. Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, és először a bőrös felükkel lefelé belefektetjük a kacsacombokat. Amikor a combok már egy kissé megpirultak, megfordítjuk és a másik felüket is 3-4 percig pirítjuk.
  3. Az így elősütött combokat a zöldségek tetejére fektetjük, sózzuk, borsozzuk őket. Ráöntjük a serpenyőben maradt zsiradékot, valamint a pálinkát, melyet 1 dl vízben elkevertünk. A sütőtálat alufóliával lefedjük, és a húst 160 fokon, 3 óráig pároljuk.
  4. Ekkor a fóliát levesszük, és a sütő hőmérsékletét 180 fokra emelve, kb. 30 perc alatt a combokat ropogósra pirítjuk. Köretként burgonyapürét vagy burgonyafánkot kínálunk hozzá.