Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsacombokat megtisztítjuk (az esetleg rajta lévő tokoktól és tollaktól), megmossuk, és papírtörlővel szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk, majd a kacsa bőrét átlósan bekockázzuk (ezáltal a zsír könnyebben ki tud sülni).
- Bőrével lefelé téve egy felforrósított serpenyőbe tesszük (ha van, egy kis kacsazsírunk egy kanállal tehetünk alá), amikor megpirult megfordítjuk és a másik oldalát is megkapatjuk.
- A megpirított kacsacombokat áttesszük egy tepsibe, hozzáadjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket és a félbevágott vöröshagymát, - ha van a kakukkfüvet is – ráöntjük a serpenyőben maradt kacsazsírt, valamint a bort vagy a vizet. Alufóliával lefedve, közepesen meleg sütőben puhára pároljuk,- kb. 1 óra - majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
- Kacsazsírral meglocsolt törtkrumplival és párolt vöröskáposztával tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre