Juhtúróval töltött gombafejek

Hozzávalók

  • 30 dkg gomba (kb. 6 db nagyobb fej)
  • 5 dkg lilahagyma
  • 10 dkg juhtúró
  • 6 szelet bacon szalonna
  • 1 evőkanál tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. Egy kisebb sütőtálat olajjal vékonyan kikenünk. A maradék olajat felhevítjük, és megfonnyasztjuk benne az apróra vágott lilahagymát,
  2. Amíg a hagyma pirul, a gombát megtisztítjuk, a szárakat kitördeljük, és apróra vágjuk, a hagymához keverjük, kicsit megsózzuk. Amikor a gomba a levét elfőtte, és kissé megpirult, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  3. A juhtúrót elkeverjük a tejföllel, őrölt borssal, kakukkfűvel és egy kevés apróra vágott petrezselyemmel, majd hozzáadjuk a kihűlt hagymás-gombát. A gombakalapok üregébe elosztjuk a juhtúrós krémet, megszórjuk reszelt sajttal, és mindegyiket egy-egy baconszeletbe burkoljuk.
  4. A töltött gombafejeket a kiolajozott sütőtálba sorakoztatjuk, és 200 fokra (légkeveréses 185 fok) előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Köretként párolt rizst, vagy salátát kínálunk hozzá.
Recept megjegyzései

2 adag/1 304 kcal, 1 adag/652 kcal