Juhtúrós töltött padlizsán

Juhtúrós töltött padlizsán

Hozzávalók

0/15Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A padlizsánt hosszában kettévágjuk, karalábévájóval, vagy kiskanállal a belsejét kikaparjuk úgy, hogy kb. 1 cm-es pereme maradjon. A cukkinit, valamint a kikapart padlizsánhúst kis kockákra vágjuk. A lilahagymát és a fokhagymát felaprózzuk, a szalonnát felkockázzuk, a tarját vékony csíkokra metéljük, a sajtot megreszeljük. A kivájt két fél padlizsán aljára talpat vágunk - hogy sütés közben ne boruljanak fel - majd sütőben világos barnára elősütjük.
  • Amíg a "padlizsáncsónakok" sülnek, elkészítjük a tölteléket. A szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük, a szalonna zsíron a lilahagymát üvegesre pirítjuk. Rátesszük a tarjacsíkokat, 1-2 percig pirítjuk, majd rászórjuk a fokhagymát. Amikor a piruló fokhagyma illata érződik, beletesszük a felkockázott cukkinit és padlizsánt. Sóval, őrölt borssal, a zöldfűszerekkel ízesítjük, és puhára pároljuk. Ha megpuhult, belekeverjük a juhtúrót, amikor a túró már felolvadt, a felvert tojást, valamint a lisztet. A tűzön hagyjuk, amíg egy kicsit besűrűsödik, de vigyázzunk, hogy a tojásból, nehogy rántotta legyen.
  • Levéve a tűzről hozzáadjuk a reszelt sajt felét, majd ezt a tölteléket az elősütött padlizsánokba töltjük, tetejét a maradék sajttal megszórjuk, és a sütőben pirosra sütjük. Amennyiben még maradna töltelék, azt 1-2 szem kivájt paradicsomba betölthetjük, és a padlizsánnal együtt megsüthetjük. Tálaláskor a padlizsán tetejét a félretett szalonnapörccel megszórjuk, - ha van otthon - díszíthetjük balzsamecetkrémmel is.
Mennyiség: 1 személyre