Juhtúrós rudacskák

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg juhtúró
  • 2 db tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor (csapott evőkanál)
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál
  • a tetejére:

  • köménymag, szezámmag, mák stb (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A kristálycukrot a langyos tejben feloldjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. Az átszitált liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a juhtúrót, a tojásokat, - egy kevés felvert tojást tegyünk félre a tészta tetejének megkenéséhez - a megkelt élesztőt, a sót és összegyúrjuk. Kb. 40 percig kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát két cipóra osztjuk, lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Derelyemetszővel kis rudakra vágjuk, a tetejét tojással megkenjük, és tetszés szerinti magokkal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.