Juhtúrós rudacskák
Hozzávalók
-
50
dkg
liszt
-
25
dkg
margarin
-
25
dkg
juhtúró
-
2
db
tojás
-
2,5
dkg
élesztő
-
1
evőkanál
cukor
(csapott evőkanál)
-
1,5
dl
tej
-
1
teáskanál
só
a tetejére:
-
köménymag, szezámmag, mák stb
(ízlés szerint)
Elkészítés
-
A kristálycukrot a langyos tejben feloldjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
-
Az átszitált liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a juhtúrót, a tojásokat, - egy kevés felvert tojást tegyünk félre a tészta tetejének megkenéséhez - a megkelt élesztőt, a sót és összegyúrjuk. Kb. 40 percig kelesztjük.
-
A megkelt tésztát két cipóra osztjuk, lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Derelyemetszővel kis rudakra vágjuk, a tetejét tojással megkenjük, és tetszés szerinti magokkal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.