Juhtúrós rakott burgonya

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg főtt füstölt tarja vagy sonka
  • 25 dkg juhtúró
  • 2 doboz tejföl
  • 15 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagymaszár vagy snidling
  • 2 dkg margarin
  • 1 evőkanál olaj
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, ha kissé kihűlt a héját lehúzzuk, és karikákra vágjuk.
  2. A gombát felszeleteljük, és az olajon lepirítjuk. A tarját kisebb kockákra, az újhagymaszárat (snidlinget) apróra vágjuk.
  3. A juhtúrót a tejföllel és a lereszelt fokhagymával elkeverjük, hozzáadjuk a sonkát, a zöldhagymát, ízesítjük borssal, és ha szükséges sóval.
  4. Egy tűzálló tálat a margarin felével kikenünk, lerakjuk a felkarikázott burgonya felét, kissé megsózzuk, majd erre rásimítjuk a juhtúrós krémet és rászórjuk a pirított gomba felét is. Ezután ismét a krumpli, juhtúró, majd a gomba kerül sorra. Végül a maradék margarint rámorzsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. fél óra alatt pirosasra sütjük.
  5. Tálaláskor tetejét felaprózott újhagymaszárral, vagy snidlinggel szórjuk meg.
Recept megjegyzései

4 adag/3 243 kcal, 1 adag/810 kcal