A krumplit héjában megfőzzük, ha kissé kihűlt a héját lehúzzuk, és karikákra vágjuk.
A gombát felszeleteljük, és az olajon lepirítjuk. A tarját kisebb kockákra, az újhagymaszárat (snidlinget) apróra vágjuk.
A juhtúrót a tejföllel és a lereszelt fokhagymával elkeverjük, hozzáadjuk a sonkát, a zöldhagymát, ízesítjük borssal, és ha szükséges sóval.
Egy tűzálló tálat a margarin felével kikenünk, lerakjuk a felkarikázott burgonya felét, kissé megsózzuk, majd erre rásimítjuk a juhtúrós krémet és rászórjuk a pirított gomba felét is. Ezután ismét a krumpli, juhtúró, majd a gomba kerül sorra. Végül a maradék margarint rámorzsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. fél óra alatt pirosasra sütjük.
Tálaláskor tetejét felaprózott újhagymaszárral, vagy snidlinggel szórjuk meg.