Joghurtos epertorta

Joghurtos epertorta

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
    a piskótához:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A tojásokat feltörjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojás sárgákat a 3 evőkanál kristálycukrot robotgéppel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt citromhéjat, végül óvatosan hozzávegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  • Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük, aminek az aljára sütőpapírt vagy alufóliát teszünk. (A legegyszerűbb: a forma alját kivesszük, beborítjuk alufóliával, a körben lelógó részt a másik oldalára visszahajtjuk, és így tesszük be a tortakarimába.) A piskótát 165º-on (légkeveréses sütő) megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.
  • Az epret kicsumázzuk, megmossuk és kb. 15 dkg-ot apró kockákra vágunk belőle. A habtejszínt robotgéppel kemény habbá verjük – mikor a hab kezd összeállni, akkor szórjuk bele a 2 csg habfixet – ha kész, felhasználásig hűtőbe tesszük. (A habtejszín mindig hideg legyen, és a robotgépet alacsony fordulatszámra állítsuk.)
  • A gyümölcs joghurtot és a zselatinfixet robotgéppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és alacsony fokozaton a cukor felolvadásáig keverjük. A joghurtos krémhez finoman hozzákeverjük a kockára vágott epret és a felvert tejszint.
  • A kihűlt tortaalap aljáról a papírt lehúzzuk, a lapot visszahelyezzük a formába, és ráöntjük a tejszínes joghurt krémet és elsimítjuk. A megmaradt epret szeletekre vágjuk, szépen kirakjuk vele a tortánk tetejét, majd a hűtőbe tesszük.
  • A tasakon lévő útmutatás szerint elkészítjük a tortazselét és bevonjuk vele a tortát. Az elkészült tortát minimum 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Mennyiség: 1 személyre