Joghurtkrémes gyümölcstorta

Hozzávalók

    a piskótához:

  • 3 db tojás
  • 2 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 7 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet
  • a krémhez:

  • 15 dkg natúr joghurt
  • 2 dl Hulala cukrászhab
  • 1 kiskanál narancs vagy vanília aroma
  • 1 tasak Oetker zselatinfix
  • 5 dkg porcukor
  • a díszítéshez:

  • 2 evőkanál málna- vagy eperlekvár
  • 1 db banán
  • 1 db kivi
  • 1 marék málna (lehet fagyasztott is)
  • 1 tasak színtelen tortazselé

Elkészítés

  1. A piskótatésztához a tojásokat, kristálycukrot, lisztet, vaníliás cukrot, sütőport és a sót habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk az olvasztott, de már langyosra hűlt vajat.
  2. A tésztamasszát egy kivajazott-lisztezett, kb. 26 cm átmérőjű gyümölcstorta formába öntjük, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. (kb. 15 perc)
  3. Közben elkészítjük a joghurt krémet: a Hulala-t kemény habbá verjük, félretesszük. A joghurtot a narancs/vanília aromával és a zselatinfix-szel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és azzal is habosra keverjük. Apránként óvatosan összevegyítjük a habbal.
  4. A kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a krémet. Feldíszítjük a gyümölcsökkel, és az utasítás szerint elkészített zselével a torta tetejét bevonjuk.