Joghurtkrémes gyümölcstorta
Hozzávalók
a piskótához:
-
3
db
tojás
-
2
dkg
kristálycukor
-
10
dkg
liszt
-
7
dkg
vaj
-
1
tasak
vaníliás cukor
-
1
teáskanál
sütőpor
-
csipet
só
a krémhez:
-
15
dkg
natúr joghurt
-
2
dl
Hulala cukrászhab
-
1
kiskanál
narancs vagy vanília aroma
-
1
tasak
Oetker zselatinfix
-
5
dkg
porcukor
a díszítéshez:
-
2
evőkanál
málna- vagy eperlekvár
-
1
db
banán
-
1
db
kivi
-
1
marék
málna
(lehet fagyasztott is)
-
1
tasak
színtelen tortazselé
Elkészítés
-
A piskótatésztához a tojásokat, kristálycukrot, lisztet, vaníliás cukrot, sütőport és a sót habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk az olvasztott, de már langyosra hűlt vajat.
-
A tésztamasszát egy kivajazott-lisztezett, kb. 26 cm átmérőjű gyümölcstorta formába öntjük, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. (kb. 15 perc)
-
Közben elkészítjük a joghurt krémet: a Hulala-t kemény habbá verjük, félretesszük. A joghurtot a narancs/vanília aromával és a zselatinfix-szel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és azzal is habosra keverjük. Apránként óvatosan összevegyítjük a habbal.
-
A kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a krémet. Feldíszítjük a gyümölcsökkel, és az utasítás szerint elkészített zselével a torta tetejét bevonjuk.