Húsvéti sós kalács

Húsvéti sós kalács

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
    a tésztához:
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Kb. harminc percig hagyjuk állni a kovászt. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Ide tesszük a sót, a tojást, a langyos tejet és a kovászt.
  • Elkezdjük dagasztani. Amikor összeáll a tészta, hozzáadjuk a zsírt is. Alaposan kidolgozzuk, míg szép hólyagos, közepesen kemény tésztát kapunk. Kelesztő tálban duplájára kelesztjük. Miután megkelt, enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát, és három egyforma részre osztjuk.
  • Egyesével kinyújtjuk kb. 2mm vastag, téglalapformára. Megkenjük őket zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit. Hármas fonással megfonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, hagyjuk ismét duplájára kelni, ez kb. 45 perc.
  • Ez alatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt tésztát felvert tojással lekenjük, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Rácsra tesszük hűlni.
Mennyiség: 1 személyre