Húsgombócok toszkán lecsóval

Húsgombócok toszkán lecsóval

Hozzávalók

0/24Hozzávalók
    a lecsóhoz:
  • a húsgombóchoz:
  • a panírozáshoz:
  • a sütéshez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A cukkinit és a padlizsánt kisebb kockákra vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk. (Ha nagyobb cukkínink van, annak magját kaparjuk ki.) Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon megdinszteljük, rádobjuk a leöblített padlizsánt és cukkínit, és sóval, borssal, valamint a zöldfűszerekkel ízesítjük.
  • Amikor a zöldség aranyszínűre pirult meghintjük az apróra vágott fokhagymával, és már csak addig sütjük, amíg a fokhagyma illata érződni nem kezd. Ekkor ráöntjük a Bertolli szószt, és a bort, majd lefedve, 10 perc alatt puhára pároljuk, és tálalásig melegen tartjuk.
  • A húsgombóchoz a darált húst jól összegyúrjuk a nagyon finomra vágott vöröshagymával, a lereszelt fokhagymával, tojással, zsemlemorzsával, a citrom levével és reszelt héjával.
  • Ízesítjük sóval, borssal, majoránnával és oregánóval. Rövid ideig pihentetjük, hogy a zsemlemorzsa megpuhuljon, majd nedves kézzel kis gombócokat formázunk, melyeket lisztbe forgatunk és nem túl forró olajban kisütünk. (A gombóc nagyságától függően kb. 10-14 perc.)
  • A húsgombócokat a lecsóra halmozzuk, és friss kenyérrel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/3 078 kcal, 1 adag/769 kcal