Hozzávalók
-
a lecsóhoz:
- a húsgombóchoz:
- a panírozáshoz:
- a sütéshez:
Elkészítés
- A cukkinit és a padlizsánt kisebb kockákra vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk. (Ha nagyobb cukkínink van, annak magját kaparjuk ki.) Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon megdinszteljük, rádobjuk a leöblített padlizsánt és cukkínit, és sóval, borssal, valamint a zöldfűszerekkel ízesítjük.
- Amikor a zöldség aranyszínűre pirult meghintjük az apróra vágott fokhagymával, és már csak addig sütjük, amíg a fokhagyma illata érződni nem kezd. Ekkor ráöntjük a Bertolli szószt, és a bort, majd lefedve, 10 perc alatt puhára pároljuk, és tálalásig melegen tartjuk.
- A húsgombóchoz a darált húst jól összegyúrjuk a nagyon finomra vágott vöröshagymával, a lereszelt fokhagymával, tojással, zsemlemorzsával, a citrom levével és reszelt héjával.
- Ízesítjük sóval, borssal, majoránnával és oregánóval. Rövid ideig pihentetjük, hogy a zsemlemorzsa megpuhuljon, majd nedves kézzel kis gombócokat formázunk, melyeket lisztbe forgatunk és nem túl forró olajban kisütünk. (A gombóc nagyságától függően kb. 10-14 perc.)
- A húsgombócokat a lecsóra halmozzuk, és friss kenyérrel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/3 078 kcal, 1 adag/769 kcal