Hortobágyi palacsinta

Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók

0/6Hozzávalók
    a palacsintához:
  • a töltelékhez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A palacsintatésztát csomómentesre keverjük, legalább 1 órát állni hagyjuk, majd megsütjük.
  • A pörköltet leszűrjük, a húst ledaráljuk, vagy aprítógéppel összemixeljük, és kevés szafttal, valamint annyi tejföllel, hogy krémszerű masszává váljon, elkeverjük.
  • A palacsintákat ezzel a masszával megtöltjük, a két oldalát behajtva hengerré csavarjuk, és kivajazott tűzálló tálba tesszük.
  • A pörkölt szaftot - kevés vízben csomómentesre elkevert - liszttel/keményítővel besűrítjük, hozzákeverjük a tejfölt. (Egy keveset a díszítéshez tegyünk félre.) A mártással a palacsintákat leöntjük, sütőbe rakjuk és átforrósítjuk. Melegen tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre