Hollandi mártás (tejszínes)

Hollandi mártás (tejszínes)

Hozzávalók

0/6Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A tojássárgákat a tejszínnel elkeverjük, megsózzuk. Egy lábosban vizet forralunk, a tüzet visszavesszük, hogy a víz ne forrjon, csak forró legyen.
  • A tejszínes tojássárgákat a vízforraló edényünknél nagyobb átmérőjű edénybe öntjük, és ezt beleállítjuk a vízforraló edénybe. (Nem szabad, hogy az edény alja beleérjen a forraló edényben lévő vízbe.)
  • A vízgőz felett, habverővel, folytonos keverés mellett besűrítjük. (Forrni nem szabad, mert a tojássárga kicsapódik!)
  • Amikor a mártás sűrűsödni kezd, a tűzről lehúzzuk, és állandó keverés mellett vékony sugárban hozzákeverjük a felolvasztott, és langyosra lehűtött vajat. Krémesre keverjük, és ízlés szerinti citromlével, sóval és borssal ízesítjük.
  • A hollandi mártás a spárga jellegzetes kísérője.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/1 244 kcal, 1 adag/311 kcal