Hartyáni krémes

Hartyáni krémes

Hozzávalók

0/16Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:
  • a mázhoz:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A lisztet, a sütőporral, porcukorral, kakaóporral, sóval elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, és annyi tejet adunk hozzá (kb. 0,5 dl), hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 25x30 cm-es lapot nyújtunk belőle.
  • A tepsit sütőpapírral béleljük, és a tésztalapokat előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 8-10 perc alatt egyenként kisütjük. (A megsült lapokat hagyjuk a sütőpapíron kihűlni, de egy késsel/spatulával még melegen válasszuk el a tészta alját a papírtól. (A lapokkal óvatosan bánjunk, mert könnyen törnek.)
  • Amíg a tészta hűl, a krémes krémporból és a tejből - a használati utasítás szerint - elkészítjük a krémet. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk krémes krémet.
  • A tepsibe visszatesszük az egyik tésztalapot - a legjobb hozzá a szétcsatolható kerettel ellátott szögletes tepsi, de bármilyen magasabb falu tepsi megteszi -, és megkenjük a krém felével. A krém tetejét babapiskótával kirakjuk.
  • A piskótákat jó alaposan átkenjük rummal, rásimítjuk a maradék krémet, és befedjük a másik tésztalappal. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, és bevonjuk vele a sütemény tetejét.
  • Hűtőbe tesszük, és másnap, amikor már kissé megpuhult, hosszúkás szeletekre vágjuk.
Mennyiség: 1 személyre