Halászlé

Halászlé

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A halakat megtisztítjuk, a vegyes halat nagyobb darabokra vágjuk. A pontyot kifilézzük. A pontyfiléket nagyon sűrűn a bőréig beirdaljuk, és kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, majd a halbelsőséggel együtt (ikra/tej) a hűtőbe tesszük.
  • A vöröshagymát félkarikákra (félfőre) vágjuk. A vegyes halat, a ponty fejjel és gerinccsonttal, a hagymával, paradicsommal, paprikával és a csípős paprikával, kb. 2,5-3 l vízben feltesszük főni. Sózzuk és erős tűzön addig főzzük, amíg a halhús a csontokról teljesen leválik.
  • Ezt a hal alaplevet passzírozva átszűrjük, majd újra felforraljuk. Amikor forr és a zsírkarikák a lé felszínére feljöttek, ezekbe a karikákba szórjuk a pirospaprikát (elkeverni nem szabad!). Ha a paprika feloldódott beletesszük a halfiléket és belsőséget, és kb. 20 perc alatt készre főzzük.
Mennyiség: 1 személyre