Gyümölcstorta

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 db tojás
  • a krémhez:

  • 1 tasak Dr. Oetker vanília krémpor
  • a díszítéshez:

  • friss vagy konzerv gyümölcs
  • 1 tasak színtelen tortazselé

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral és sóval elkeverjük. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük. a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan belevegyítjük a felvert fehérjét. A gyümölcstortaformát vajjal kikenjük, belesimítjuk a piskóta masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.
  2. A tasakon lévő előírás szerint elkészítjük a vaníliakrémet, és a kihűlt piskótára öntjük. A gyümölccsel/gyümölcsökkel feldíszítjük a tortát, és rácsorgatjuk - az előírás szerint felfőzött - tortazselét.
  3. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a zselé megdermedjen. Tejszínhabbal tálaljuk.