Gyümölcstorta
Hozzávalók
a tésztához:
-
3
dkg
liszt
-
3
dkg
kristálycukor
-
1
teáskanál
sütőpor
-
3
db
tojás
a krémhez:
-
1
tasak
Dr. Oetker vanília krémpor
a díszítéshez:
-
friss vagy konzerv gyümölcs
-
1
tasak
színtelen tortazselé
Elkészítés
-
A lisztet a sütőporral és sóval elkeverjük. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük. a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan belevegyítjük a felvert fehérjét. A gyümölcstortaformát vajjal kikenjük, belesimítjuk a piskóta masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.
-
A tasakon lévő előírás szerint elkészítjük a vaníliakrémet, és a kihűlt piskótára öntjük. A gyümölccsel/gyümölcsökkel feldíszítjük a tortát, és rácsorgatjuk - az előírás szerint felfőzött - tortazselét.
-
Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a zselé megdermedjen. Tejszínhabbal tálaljuk.