Gulyásleves

Hozzávalók

  • 60 dkg marhahús (legjobb hozzá a marhalábszár)
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 50 dkg burgonya
  • 1 csokor zellerzöld (elhagyható)
  • 1 db zöldpaprika (elhagyható)
  • 1 db paradicsom (elhagyható)
  • 3 evőkanál zsír vagy olaj
  • pirospaprika
  • őrölt kömény

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágva a zsíron (olajon) megdinszteljük, ha már aranyszínű rátesszük a kockára vágott marhahúst, a felaprózott fokhagymát, a piros-paprikát, köményt és sót. Kevés vizet aláöntve a húst majdnem puhára pároljuk. Az elfőtt vizet, folyamatosan pótoljuk.
  2. A sárga- és fehérrépát karikára szeljük, és hozzátesszük a majdnem puha húshoz. Felöntjük kb. 2 l vízzel, beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot és a zellerzöldet. Ha kell, még utána sózzuk, de lehet pörkölt- vagy húsleveskockát is beletenni.
  3. Amennyiben még tartalmasabb levest – azaz „egytálételt” szeretnénk – tehetünk a levesbe egy tojásból készült csipetkét, vagy galuskát.
Recept megjegyzései

6 adag/1 749 kcal, 1 adag/291 kcal (levesbetét nélkül)