Gombás-zöldséges rizs

Hozzávalók

  • 50 dkg gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • 1 bögre rizs (2,5 dl-es bögre)
  • 2 bögre húsleves (lehet kockából is)
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem
  • 1-1 evőkanál olaj
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A felforrósított olajon a megmosott, lecsepegtetett rizst kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a forró húslevessel. Sózzuk, majd takarék fokozaton puhára pároljuk.
  2. A zöldborsót, valamint a kis kockákra vágott répát külön-külön lábosban, kevés víz hozzáadásával puhára főzzük.
  3. A megtisztított gombát felszeleteljük, és 1 evőkanál olajon megpirítjuk.
  4. Végül a rizst és a megfőtt, valamint pirított zöldségeket egy nagyobb tálban óvatosan összekeverjük, és meghintjük az őrölt borssal, és az apróra vágott petrezselyemmel.