Gombás-zöldséges rizs
Hozzávalók
-
50
dkg
gomba
-
2
szál
sárgarépa
-
20
dkg
zöldborsó
(friss vagy fagyasztott)
-
1
bögre
rizs
(2,5 dl-es bögre)
-
2
bögre
húsleves
(lehet kockából is)
-
1
csokor
apróra vágott petrezselyem
-
1-1
evőkanál
olaj
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A felforrósított olajon a megmosott, lecsepegtetett rizst kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a forró húslevessel. Sózzuk, majd takarék fokozaton puhára pároljuk.
-
A zöldborsót, valamint a kis kockákra vágott répát külön-külön lábosban, kevés víz hozzáadásával puhára főzzük.
-
A megtisztított gombát felszeleteljük, és 1 evőkanál olajon megpirítjuk.
-
Végül a rizst és a megfőtt, valamint pirított zöldségeket egy nagyobb tálban óvatosan összekeverjük, és meghintjük az őrölt borssal, és az apróra vágott petrezselyemmel.