Gombás tokány

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéshús (lapocka, comb)
  • 50 dkg gomba
  • 5 dkg zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • majoránna

Elkészítés

  1. A zsír felét felhevítjük, és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst, kissé lepirítjuk. Megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a bort, kicsit összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a majoránnával, és felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges, az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk.)
  2. A zsír másik felén a felszeletelt gombát megpirítjuk, majd megszórjuk a petrezselyemmel. A húshoz keverjük, összeforraljuk, és a végén belekeverjük a tejfölt. Köretként rizst / főtt tésztát / tarhonyát kínálhatunk hozzá.