Gombás tokány
Hozzávalók
-
50
dkg
sertéshús
(lapocka, comb)
-
50
dkg
gomba
-
5
dkg
zsír
-
1
fej
vöröshagyma
-
1
dl
fehérbor
-
2
dl
tejföl
-
1
evőkanál
liszt
-
1
csokor
petrezselyemzöld
-
só
-
őrölt bors
-
majoránna
Elkészítés
-
A zsír felét felhevítjük, és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst, kissé lepirítjuk. Megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a bort, kicsit összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a majoránnával, és felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges, az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk.)
-
A zsír másik felén a felszeletelt gombát megpirítjuk, majd megszórjuk a petrezselyemmel. A húshoz keverjük, összeforraljuk, és a végén belekeverjük a tejfölt. Köretként rizst / főtt tésztát / tarhonyát kínálhatunk hozzá.