Gombás-sonkás melegszendvics

Hozzávalók

  • bagett vagy zsúrkenyér
  • reszelt sajt
  • gépsonka
  • zsemlemorzsa (ha szükséges)
  • a feltéthez:

  • 40 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2-3 ág kakukkfű
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • a besamelhez:

  • 5 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 1 db tojás
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a gombát apróra vágjuk. Két evőkanál olajon a hagymát megfonnyasztjuk, rátesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a száráról lemorzsolt kakukkfűvel, az apróra vágott petrezselyemzölddel, megpároljuk és félretesszük.
  2. Három evőkanál olajon a lisztet fehéredésig pirítjuk, felöntjük a hideg tejjel, és sűrű besamelmártást főzünk, melyet sóval és szerecsendióval ízesítünk. Ha kellően besűrűsödött levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojást.
  3. A párolt gombát aprítóval vagy botmixerrel pépesítjük, és összekeverjük a kihűlt besamellel. Ha nagyon híg lenne, kevés zsemlemorzsát keverünk hozzá.
  4. A felszeletelt kenyeret megkenjük a gombás krémmel, meghintjük reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megpirul. A gépsonkát vékony csíkokra vágjuk, pici olajon megpirítjuk és a kész szendvicsek tetejére halmozzuk.