Gombás-sonkás melegszendvics
Hozzávalók
-
bagett vagy zsúrkenyér
-
reszelt sajt
-
gépsonka
-
zsemlemorzsa
(ha szükséges)
a feltéthez:
-
40
dkg
gomba
-
1
fej
vöröshagyma
-
1
csokor
petrezselyemzöld
-
2-3
ág
kakukkfű
-
2
evőkanál
olaj
-
só
-
őrölt bors
a besamelhez:
-
5
evőkanál
olaj
-
4
evőkanál
liszt
-
3
dl
tej
-
1
db
tojás
-
só
-
reszelt szerecsendió
Elkészítés
-
A vöröshagymát és a gombát apróra vágjuk. Két evőkanál olajon a hagymát megfonnyasztjuk, rátesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a száráról lemorzsolt kakukkfűvel, az apróra vágott petrezselyemzölddel, megpároljuk és félretesszük.
-
Három evőkanál olajon a lisztet fehéredésig pirítjuk, felöntjük a hideg tejjel, és sűrű besamelmártást főzünk, melyet sóval és szerecsendióval ízesítünk. Ha kellően besűrűsödött levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojást.
-
A párolt gombát aprítóval vagy botmixerrel pépesítjük, és összekeverjük a kihűlt besamellel. Ha nagyon híg lenne, kevés zsemlemorzsát keverünk hozzá.
-
A felszeletelt kenyeret megkenjük a gombás krémmel, meghintjük reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megpirul. A gépsonkát vékony csíkokra vágjuk, pici olajon megpirítjuk és a kész szendvicsek tetejére halmozzuk.