Gombás-sonkás melegszendvics

Gombás-sonkás melegszendvics

Hozzávalók

0/17Hozzávalók
  • a feltéthez:
  • a besamelhez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A vöröshagymát és a gombát apróra vágjuk. Két evőkanál olajon a hagymát megfonnyasztjuk, rátesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a száráról lemorzsolt kakukkfűvel, az apróra vágott petrezselyemzölddel, megpároljuk és félretesszük.
  • Három evőkanál olajon a lisztet fehéredésig pirítjuk, felöntjük a hideg tejjel, és sűrű besamelmártást főzünk, melyet sóval és szerecsendióval ízesítünk. Ha kellően besűrűsödött levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojást.
  • A párolt gombát aprítóval vagy botmixerrel pépesítjük, és összekeverjük a kihűlt besamellel. Ha nagyon híg lenne, kevés zsemlemorzsát keverünk hozzá.
  • A felszeletelt kenyeret megkenjük a gombás krémmel, meghintjük reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megpirul. A gépsonkát vékony csíkokra vágjuk, pici olajon megpirítjuk és a kész szendvicsek tetejére halmozzuk.
Mennyiség: 1 személyre