Gomba (péksütemény)

Gomba (péksütemény)

Hozzávalók

0/8Hozzávalók
    a tésztához:
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A tészta hozzávalóit kenyérsütőgéppel vagy robotgéppel megdagasztjuk, és duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt, kicsit átgyúrjuk, és tenyerünkkel 24 db egyforma méretű gombócot formázunk belőle.
  • A tésztagombócokat 12 db-os, de a szokásosnál kisebb tálkás (5 cm átmérőjű) szilikon muffin sütőbe tesszük. Kb. félórát újra kelesztjük, majd mindegyik gombóc tetejét a felvert tojással lekenjük.
  • 170 fokra (légkeveréses 160 fok) előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. (Ha van két 12 db-os muffin formánk, légkeveréses sütőben egyszerre is süthetjük.)
  • Rövid ideig a formában hagyjuk, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Az elkészült gombaformájú péksütemény rendszerint nagy sikert arat a gyerekek körében.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

24 db/3 902 kcal, 1 db/162 kcal