Hozzávalók
-
a tésztához:
- a kenéshez:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit kenyérsütőgéppel vagy robotgéppel megdagasztjuk, és duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt, kicsit átgyúrjuk, és tenyerünkkel 24 db egyforma méretű gombócot formázunk belőle.
- A tésztagombócokat 12 db-os, de a szokásosnál kisebb tálkás (5 cm átmérőjű) szilikon muffin sütőbe tesszük. Kb. félórát újra kelesztjük, majd mindegyik gombóc tetejét a felvert tojással lekenjük.
- 170 fokra (légkeveréses 160 fok) előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. (Ha van két 12 db-os muffin formánk, légkeveréses sütőben egyszerre is süthetjük.)
- Rövid ideig a formában hagyjuk, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Az elkészült gombaformájú péksütemény rendszerint nagy sikert arat a gyerekek körében.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
24 db/3 902 kcal, 1 db/162 kcal