Gesztenyés kifli
Hozzávalók
a tésztához:
50
dkg
liszt
20
dkg
Ráma margarin
2
dkg
kristálycukor
(1 evőkanál
)
1
dl
tejföl
2
dkg
élesztő
kb. 1
dl
tej
csipet
só
a töltéshez és szóráshoz:
30
dkg
gesztenyemassza (cukrozott)
1
tasak
vaníliás cukor
5
dkg
porcukor
Elkészítés
A langyos tejben egy mokkáskanálnyi cukrot és az élesztőt elkeverjük, felfuttatjuk.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, a tejfölt, a maradék cukrot és tejet.
A tésztát összedolgozzuk, és egy órát pihentetjük, 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval (kb. 8 cm átmérőjű) kiszaggatjuk.
Minden korongra egy kiskanálnyi gesztenyemasszát teszünk, felcsavarjuk és kifliket formázunk belőle.
Forró (200 fokos) sütőben aranysárgára sütjük, és még forrón vaníliás cukorban megforgatjuk.
Recept megjegyzései
összesen: 56 db/3948 kcal, 1 db/71 kcal