Gesztenyés kifli

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg Ráma margarin
  • 2 dkg kristálycukor (1 evőkanál)
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • kb. 1 dl tej
  • csipet
  • a töltéshez és szóráshoz:

  • 30 dkg gesztenyemassza (cukrozott)
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

  1. A langyos tejben egy mokkáskanálnyi cukrot és az élesztőt elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, a tejfölt, a maradék cukrot és tejet.
  3. A tésztát összedolgozzuk, és egy órát pihentetjük, 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval (kb. 8 cm átmérőjű) kiszaggatjuk.
  4. Minden korongra egy kiskanálnyi gesztenyemasszát teszünk, felcsavarjuk és kifliket formázunk belőle.
  5. Forró (200 fokos) sütőben aranysárgára sütjük, és még forrón vaníliás cukorban megforgatjuk.
Recept megjegyzései

összesen: 56 db/3948 kcal, 1 db/71 kcal