Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltéshez és szóráshoz:
Elkészítés
- A langyos tejben egy mokkáskanálnyi cukrot és az élesztőt elkeverjük, felfuttatjuk.
- A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, a tejfölt, a maradék cukrot és tejet.
- A tésztát összedolgozzuk, és egy órát pihentetjük, 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval (kb. 8 cm átmérőjű) kiszaggatjuk.
- Minden korongra egy kiskanálnyi gesztenyemasszát teszünk, felcsavarjuk és kifliket formázunk belőle.
- Forró (200 fokos) sütőben aranysárgára sütjük, és még forrón vaníliás cukorban megforgatjuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
összesen: 56 db/3948 kcal, 1 db/71 kcal