Gesztenyés kifli 3

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 2 dkg élesztő
  • 1/2 pohár tejföl
  • kevés tej (az élesztő felfuttatásához)
  • 1 csipet
  • 1 mokkáskanál cukor
  • a töltelékhez:

  • 25 dkg cukrozott gesztenyemassza
  • a forgatáshoz:

  • vaníliás cukorral elkevert porcukor

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejjel elkevert cukorban felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  2. A - cukrozott - gesztenyemasszát puhára elkeverjük, a kiszaggatott tésztára kisebb halmokat teszünk belőle. Összehajtjuk, széleit lenyomkodjuk.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben, aranysárgára sütjük, és még forrón, vaníliás porcukorba forgatjuk.