Gesztenyés kifli 3
Hozzávalók
-
40
dkg
liszt
-
20
dkg
zsír
-
2
dkg
élesztő
-
1/2
pohár
tejföl
-
kevés
tej
(az élesztő felfuttatásához)
-
1
csipet
só
-
1
mokkáskanál
cukor
a töltelékhez:
-
25
dkg
cukrozott gesztenyemassza
a forgatáshoz:
-
vaníliás cukorral elkevert porcukor
Elkészítés
-
Az élesztőt a langyos tejjel elkevert cukorban felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
-
A - cukrozott - gesztenyemasszát puhára elkeverjük, a kiszaggatott tésztára kisebb halmokat teszünk belőle. Összehajtjuk, széleit lenyomkodjuk.
-
200 fokra előmelegített sütőben, aranysárgára sütjük, és még forrón, vaníliás porcukorba forgatjuk.