Gesztenyés kifli 2

Gesztenyés kifli 2

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A gesztenyemasszát a vaníliás cukorral és a tejjel összekeverjük.
  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha túl lágy, kevés lisztet, ha túl morzsalékos kevés tejet adhatunk még hozzá. Vékonyra kinyújtjuk, és kb. 5x5 cm-es négyzeteket vágunk belőle.
  • Mindegyik tésztalapra 1-1 kanálka gesztenyemasszát rakunk. Felsodorjuk, és kifli alakúra formázzuk.
  • Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk, 180 fokra előmelegített sütőben halvány sárgára sütjük, még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
  • (Nagyon finom, ha néhány evőkanál nutellát kevés forró tejjel öntet sűrűségűre keverünk, és tálaláskor a kiflik tetejét megöntözzük vele.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 32 db/2584 kcal, 1 db/80 kcal