Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
Elkészítés
- A gesztenyemasszát a vaníliás cukorral és a tejjel összekeverjük.
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha túl lágy, kevés lisztet, ha túl morzsalékos kevés tejet adhatunk még hozzá. Vékonyra kinyújtjuk, és kb. 5x5 cm-es négyzeteket vágunk belőle.
- Mindegyik tésztalapra 1-1 kanálka gesztenyemasszát rakunk. Felsodorjuk, és kifli alakúra formázzuk.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk, 180 fokra előmelegített sütőben halvány sárgára sütjük, még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
- (Nagyon finom, ha néhány evőkanál nutellát kevés forró tejjel öntet sűrűségűre keverünk, és tálaláskor a kiflik tetejét megöntözzük vele.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 32 db/2584 kcal, 1 db/80 kcal