Hozzávalók
- a páchoz:
Elkészítés
- A vöröshagymát cikkekre vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, és mindkettőt elkeverjük a pác hozzávalóival.
- A libacombokat megtisztítjuk - ha hízott libából készítjük, a zsírréteget bekockázzuk -, és jól bedörzsöljük a páccal. Tálba tesszük, a maradék páclevet ráöntjük, és lefedve - legalább egy éjszakán keresztül - pácoljuk.
- A pácból kivéve a combokat besózzuk, bőrükkel felfelé tepsibe fektetjük. Ráöntjük a visszamaradt páclevet, és 1 dl vizet.
- Alufóliával lefedjük, és 170 fokos sütőben puhára pároljuk. (Kb. 2-2,5 óra, ha a folyadék elpárolog a hús alól, vízzel vagy borral folyamatosan pótoljuk.)
- Amikor a hús megpuhult, a visszamaradt pecsenyelevet leöntjük, félretesszük, és a combokat ropogós pirosra sütjük. A pecsenye levet kissé beforraljuk - aki úgy szereti át is szűrheti -, a hagymával együtt a hús mellé kínáljuk.
Mennyiség:
1 személyre