Füstölt lazacfilé salátával

Hozzávalók

  • 10 dkg vékonyra szeletelt füstölt lazacfilé
  • 1/2 fej jégsaláta
  • 3 db paradicsom
  • 1/2 db kígyóuborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 2 db keménytojás
  • snidling
  • olivaolaj
  • őrölt bors
  • néhány szardellagyűrű (elmaradhat)

Elkészítés

  1. A lazacszeleteket tálra rendezzük, borsot őrölünk rá, és megöntözzük citromlével.
  2. A zöldségeket (saláta, paradicsom, lilahagyma, uborka) megtisztítjuk, megmossuk, és ízlésünk szerint felaprózzuk.
  3. A fokhagymát nagyon finomra vágjuk és egy deciliter felforrósított olívaolajban halványra pirítjuk. A kihűlt a fokhagymás olajjal kicsit megöntözzük a halat, és a maradék olajból, citromlével, őrölt borssal, sóval és egy kevés vízzel salátaöntetet készítünk, mellyel tálaláskor a salátát meglocsoljuk.
  4. A tálat főtt tojással, citromgerezddel, (ha van, szardellagyűrűvel) és apróra vágott snidlinggel díszítjük, pirítóssal tálaljuk. (Ha maradt a fokhagymás olajból, a pirítósok tetejét sütés előtt kenjük meg vele.)