Füstölt lazacfilé salátával
Hozzávalók
-
10
dkg
vékonyra szeletelt füstölt lazacfilé
-
1/2
fej
jégsaláta
-
3
db
paradicsom
-
1/2
db
kígyóuborka
-
1
fej
lilahagyma
-
4
gerezd
fokhagyma
-
1
db
citrom
-
2
db
keménytojás
-
snidling
-
olivaolaj
-
őrölt bors
-
só
-
néhány szardellagyűrű
(elmaradhat)
Elkészítés
-
A lazacszeleteket tálra rendezzük, borsot őrölünk rá, és megöntözzük citromlével.
-
A zöldségeket (saláta, paradicsom, lilahagyma, uborka) megtisztítjuk, megmossuk, és ízlésünk szerint felaprózzuk.
-
A fokhagymát nagyon finomra vágjuk és egy deciliter felforrósított olívaolajban halványra pirítjuk. A kihűlt a fokhagymás olajjal kicsit megöntözzük a halat, és a maradék olajból, citromlével, őrölt borssal, sóval és egy kevés vízzel salátaöntetet készítünk, mellyel tálaláskor a salátát meglocsoljuk.
-
A tálat főtt tojással, citromgerezddel, (ha van, szardellagyűrűvel) és apróra vágott snidlinggel díszítjük, pirítóssal tálaljuk. (Ha maradt a fokhagymás olajból, a pirítósok tetejét sütés előtt kenjük meg vele.)