Füstölt lazacfilé salátával

Füstölt lazacfilé salátával

Hozzávalók

0/13Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A lazacszeleteket tálra rendezzük, borsot őrölünk rá, és megöntözzük citromlével.
  • A zöldségeket (saláta, paradicsom, lilahagyma, uborka) megtisztítjuk, megmossuk, és ízlésünk szerint felaprózzuk.
  • A fokhagymát nagyon finomra vágjuk és egy deciliter felforrósított olívaolajban halványra pirítjuk. A kihűlt a fokhagymás olajjal kicsit megöntözzük a halat, és a maradék olajból, citromlével, őrölt borssal, sóval és egy kevés vízzel salátaöntetet készítünk, mellyel tálaláskor a salátát meglocsoljuk.
  • A tálat főtt tojással, citromgerezddel, (ha van, szardellagyűrűvel) és apróra vágott snidlinggel díszítjük, pirítóssal tálaljuk. (Ha maradt a fokhagymás olajból, a pirítósok tetejét sütés előtt kenjük meg vele.)
Mennyiség: 1 személyre