Friss-sajtos pogácsa

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg friss sajt (Cottage cheese)
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 dkg trappista sajt
  • 0,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1/2 kávéskanál cukor
  • 1 db tojás
  • a szóráshoz:

  • 5 dkg olajos mag (szezám, mogyoró, mandula, tök stb.)
  • a maradék reszelt sajt

Elkészítés

  1. A cukrot a langyos tejbe keverjük, beleszórjuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojás sárgájával, a sóval, a friss sajttal, kb. 8 dkg reszelt trappista sajttal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk.
  3. Félóra pihentetés után, lisztezett deszkán kb. 3 cm vastagra nyújtjuk, és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A pogácsák tetejét a kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, és a felét a maradék reszelt sajttal, a másik felét pedig a durvára tört olajos maggal szórjuk meg.
Recept megjegyzései

48 db/3 054 kcal, 1 db/63 kcal