Francia hagymaleves 2

Hozzávalók

  • 60 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 l húsleves
  • őrölt bors
  • a feltéthez:

  • személyenként 2 szelet bagett vagy zsemlekarika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. Az olajat és a vajat felhevítjük, rátesszük az összevágott hagymát, picit megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a vöröshagyma egy kicsit karamellizálódik.
  2. Ekkor rászórjuk a lisztet, rövid ideig tovább pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel. Megborsozzuk, ha szükséges sózzuk, és egy teatojásba zárva beletesszük a két ágacska kakukkfüvet. Takarékon kb. 45 percig főzzük, majd beleöntjük a bort, és még 10 percig főzzük.
  3. A bagettet/zsemlét kenyérpirítóban halványsárgára sütjük, majd megkenegetjük a fokhagymával, egy kevés olívaolajjal, tetejükre szórjuk a reszelt sajtot, melyet - előmelegített - sütőben, vagy grillben ráolvasztunk. A szeleteket a forró leves tetejére helyezzük, és így tálaljuk.
Recept megjegyzései

4 adag/864 kcal, 1 adag/216 kcal (feltét nélkül)