A vöröshagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. Az olajat és a vajat felhevítjük, rátesszük az összevágott hagymát, picit megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a vöröshagyma egy kicsit karamellizálódik.
Ekkor rászórjuk a lisztet, rövid ideig tovább pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel. Megborsozzuk, ha szükséges sózzuk, és egy teatojásba zárva beletesszük a két ágacska kakukkfüvet. Takarékon kb. 45 percig főzzük, majd beleöntjük a bort, és még 10 percig főzzük.
A bagettet/zsemlét kenyérpirítóban halványsárgára sütjük, majd megkenegetjük a fokhagymával, egy kevés olívaolajjal, tetejükre szórjuk a reszelt sajtot, melyet - előmelegített - sütőben, vagy grillben ráolvasztunk. A szeleteket a forró leves tetejére helyezzük, és így tálaljuk.