Fonott zsemle

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál burgonyapehely
  • 2 teáskanál
  • 15 dkg joghurt
  • 2 dl langyos víz
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dkg élesztő

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit géppel/kézzel bedagasztjuk. Kiolajozott kelesztőtálba téve 35-40 percig kelesztjük.
  2. Lisztezett deszkára borítva 6 részre osztjuk, és gömb alakúra kerekítjük. Letakarva 15 percig pihentetjük, majd megformázzuk. (Itt tekinthető meg a formázás: https://www.youtube.com/watch?v=_guFQR-6dw4)
  3. Formázás után 30 percig újrakelesztjük. Majd vízzel lepermetezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.