Fonott zsemle
Hozzávalók
-
50
dkg
finomliszt
-
2
evőkanál
burgonyapehely
-
2
teáskanál
só
-
15
dkg
joghurt
-
2
dl
langyos víz
-
3
evőkanál
olaj
-
2
dkg
élesztő
Elkészítés
-
A tészta hozzávalóit géppel/kézzel bedagasztjuk. Kiolajozott kelesztőtálba téve 35-40 percig kelesztjük.
-
Lisztezett deszkára borítva 6 részre osztjuk, és gömb alakúra kerekítjük. Letakarva 15 percig pihentetjük, majd megformázzuk. (Itt tekinthető meg a formázás: https://www.youtube.com/watch?v=_guFQR-6dw4)
-
Formázás után 30 percig újrakelesztjük. Majd vízzel lepermetezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.