Fonott virslis (Lábtörlő)

Fonott virslis (Lábtörlő)

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Az élesztőt a cukorral elkevert, kevés langyos tejjel felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, 1 tojással olvasztott vajjal/margarinnal és a maradék tejjel összedagasztjuk, és lefedve kétszeresére kelesztjük.
  • Egy kb. 30x40 cm-es tepsit az olajjal kikenünk, a tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk, és belefektetjük a kiolajozott tepsibe. Pizza- vagy derelyevágóval 3-4 centinként, hosszanti irányban bevágjuk a tésztát, de a végeinél kb. 2 cm-re a széleket meghagyjuk.
  • Ezután a hosszában félbevágott virsliket a beszövögetjük a tésztacsíkok közé. A másik tojást felverjük, és lekenjük vele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon pirosra sütjük. Kínálhatunk mellé salátát, mustárt, ketchupot.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

6 szelet/4 558 kcal, 1 szelet/751 kcal