Hozzávalók
- a tetejére:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel összedagasztjuk, megkelesztjük.
- A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, 8 cipócskára osztjuk, majd mindegyik cipót 3 részre. A részeket kb. 15 cm hosszúra kisodorjuk, melyet 3-as fonással kis kaláccsá összefonunk.
- A 8 kis kalácsot konyharuhával letakarjuk, és kb. 40 percig újból kelesztjük. Sütőbe helyezés előtt a péksütemények tetejét tojásfehérjével megkenjük, és megszórjuk mákkal.
- 230 fokra előmelegített sütőben - alsó bordára téve - 3 percet, majd a hőfokot 200 fokra visszavéve 5 percig, végül 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
8 db/1 864 kcal, 1 db/233 kcal