Fonott hotdog
Hozzávalók
a tésztához:
-
35
dkg
liszt
-
1
tasak
instant élesztő
-
2,5
dl
langyos tej
-
2,5
dkg
vaj
-
1
teáskanál
cukor
-
1
teáskanál
só
a töltelékhez:
-
4
db
virsli
-
4
szelet
lapkasajt
-
mustár
a tetejére:
-
1
db
tojás
-
szezámmag, köménymag, durva só, reszelt sajt stb.
Elkészítés
-
A tészta hozzávalóit összedagasztjuk, majd nyolc részre osztjuk. A részeket ovális alakúra és kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk.
-
A virsliket hosszában kettévágjuk, tetejüket bevágjuk, és a hézagba mustárt kenünk.
-
Minden tésztalapra 1-1 félbevágott lapkasajtot, 1-1 fél virslit fektetünk. A tészta két szélét 2,5 cm távolságra bevagdossuk a töltelékig. Először a két végét hajtjuk a virslire, majd után a tésztacsíkokkal felváltva "befonjuk" a virslit.
-
15 percig pihentetjük, majd a rudak tetejét felvert tojással lekenjük, és meghintjük tetszés szerinti magokkal, sóval vagy sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.