Fonott hotdog

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 1 tasak instant élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál
  • a töltelékhez:

  • 4 db virsli
  • 4 szelet lapkasajt
  • mustár
  • a tetejére:

  • 1 db tojás
  • szezámmag, köménymag, durva só, reszelt sajt stb.

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedagasztjuk, majd nyolc részre osztjuk. A részeket ovális alakúra és kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk.
  2. A virsliket hosszában kettévágjuk, tetejüket bevágjuk, és a hézagba mustárt kenünk.
  3. Minden tésztalapra 1-1 félbevágott lapkasajtot, 1-1 fél virslit fektetünk. A tészta két szélét 2,5 cm távolságra bevagdossuk a töltelékig. Először a két végét hajtjuk a virslire, majd után a tésztacsíkokkal felváltva "befonjuk" a virslit.
  4. 15 percig pihentetjük, majd a rudak tetejét felvert tojással lekenjük, és meghintjük tetszés szerinti magokkal, sóval vagy sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.