Fóliában sült csirke

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 60 dkg burgonya
  • 2 fej lilahagyma
  • 5 dkg gomba
  • 1 db TV paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • őrölt csili

Elkészítés

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A burgonyát, a lilahagymát, a paprikát és a gombát vékonyra szeleteljük, megsózzuk. A fokhagymát lereszeljük, és elkeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal, valamint kevés sóval.
  3. Az alufóliát duplán vesszük, olajjal megkenjük. Rásorakoztatjuk a kissé megsózott burgonyaszeleteket. Ezután ráhelyezzük a csirkemellet, amelyre ráhalmozzuk a gomba-, paprika- és hagymaszeleteket. Rákanalazzuk a sajtos-tejfölt, meghintjük a csilivel, és a fóliát légmentesen lezárjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. egy órát sütjük, majd a fóliát óvatosan kibontjuk - vigyázva, hogy a gőz meg ne égessen - és néhány perc alatt ízlésünk szerint megpirítjuk. (Ez a mennyiség két fóliaadagra elegendő.)
Recept megjegyzései

2 adag/1 614 kcal, 1 adag/807 kcal