Fokhagymás flekken

Hozzávalók

  • 8 szelet csont nélküli tarja
  • 8 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • liszt
  • olaj

Elkészítés

  1. A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, hogy a hús, sütés közben ne ugorjon össze, széleit bevagdossuk.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  3. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.
  4. A megsült hússzeleteket papírtörlőre szedjük, amíg az olaj lecsepeg, majd a szeleteket tálra rakjuk. Tetejüket az apróra vágott fokhagymával megszórjuk. A sütéshez használt - újból felhevített - kb. két-három evőkanál olajjal meglocsoljuk. (Akkor jó, ha a ráöntött forró olaj hatására a fokhagyma sisteregni kezd.)
  5. Sült burgonya, vagy rizskörettel és savanyúsággal tálaljuk, de friss kenyérrel és kovászos uborkával fogyasztva is finom.