Finomfőzelék

Hozzávalók

  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 25 dkg karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2-3 dl tej
  • 1 db húsleveskocka
  • 4 dkg olaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 dkg cukor

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat és a karalábét kis kockákra vágjuk. A répákat és a karalábét annyi vízben, amennyi éppen ellepi, valamint a leveskockával feltesszük főni. (Ha primőr karalábénk van, kicsit később adjuk hozzá, mert rövidebb idő alatt puhul meg, mint a répa.)
  2. Mikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a zöldborsót is. A rántáshoz az olajon a lisztet világosra pirítjuk, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, majd levéve a tűzről felöntjük a tejjel, csomómentesre elkeverjük, és a főzeléket berántjuk.
  3. Folyamatosan kevergetve összeforraljuk, ízesítjük a cukorral, valamint ha szükséges sóval.
Recept megjegyzései

3 adag/1 213 kcal, 1 adag/404 kcal